Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Prova Konstskolan

Nyfiken på att studera konst och lust att prova på olika verkstäder?
Sök till ”Prova Konstskolan” så får du en inblick i konstens underbara värld!

Kursen erbjuder dig en unik möjlighet att arbeta i de olika verkstäderna Konstskolan tillhandahåller. I verkstäder som skulptur, måleri, textil, textiltryck, foto, teckning, färglära, trä och metall arbetar du konstnärligt i olika tekniker och material. Förutom arbetet på helgerna får du hemuppgifter att jobba med mellan träffarna.

Träffarna är obligatoriska på Konstskolan, Sunderby folkhögskola i Luleå medan studier och uppgifter till kursen kan göras hemifrån inom överenskommen redovisningstid.

Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen endast ett intresse att prova på olika tekniker. Vad du gör sen är upp till dig. Kanske vill du studera vidare på Konstskolan, starta en hobbyverksamhet eller bara fortsätta förkovra dig på egen hand.

Varmt välkomna till Konstskolan!

Träffar på plats

Träffarna är obligatoriska på Konstskolan, Sunderby folkhögskola i Luleå.

  1. Presentation av kursens innehåll och upplägg samt färglära
    16-17 september 2023
  2. Skulptur
    14-15 oktober 2023
  3. Måleri
    18-19 november 2023
  4. Textiltryck
    20-21 januari 2024
  5. Textil
    17-18 februari 2024
  6. Teckning
    16-17 mars 2024
  7. Trä och metall
    20-21 april 2024
  8. Foto och redovisning
    11-12 maj 2024

Skolan bjuder på lunch vid avslutningen.

 

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Fler kurser

Se alla kurser Röd pil