Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Lediga jobb

Konferens/mötesrum Sunderby folkhögskola Luleå

Lediga jobb

Vad kul att du är intresserad av Sunderby folkhögskola! En kreativ arbetsplats för dig som gillar att utvecklas tillsammans med andra.

Lediga jobb presenteras på den här sidan samt på Arbetsförmedlingens hemsida.

Lediga jobb

Varmt välkommen till oss på Sunderby folkhögskola. De flesta känner till att vi har kurser och utbildningar men här finns så mycket mer. Sedan starten 1896 har verksamheten växt i en rasande takt och idag har vi utbildningsverksamhet, hotell- och konferensverksamhet, projektverksamhet, ett konstgalleri, Resurscentrum och såklart vår Restaurang Akvarellen. Allt beläget i en anrik miljö. Med andra ord är möjligheterna till jobb många!

Är du nyfiken på att veta mer om Sunderby folkhögskola som arbetsplats? Hör av dig till oss om du vill veta mer, vi tar emot intresseanmälningar för både extrapersonal och längre anställning.

Ledig tjänst/jobb

Sunderby folkhögskola har just nu en (1) tjänst att söka.

Sunderby folkhögskola har gjort medieval för rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

Projektledare

Sunderby folkhögskola är en stiftelse som bedriver utbildningar och kurser inom allt från gymnasieämnen till kreativa utbildningar med kunskap och människan i fokus. Våra huvudmän är LO-distriktet i Norra Sverige, ABF Norr och Unga Örnar Norrbotten. I stiftelsen driver vi olika typer av projekt för att stärka demokratin och att människor i utanförskap ska få verktyg och stöd att påverka sin framtid.  Vi har lång erfarenhet av att driva projekt och en bred kunskap inom området. Vårt projektteam består av två fasta projektledare och antalet övriga projektmedarbetare varierar utifrån de projekt vi har i gång.

Om projektet Utväg: 

Unga som varken arbetar eller studerar är en outnyttjad resurs som behövs i samhället. Norrbotten behöver 51 000 anställningar fram till och med år 2030. I den regionala handlingsplanen för ESF+ Övre Norrland 2021-2027 beskrivs att det inom regionen finns stora kompetensförsörjningsutmaningar som delvis beror på den demografiska utvecklingen där antalet äldre ökar kraftigt, samtidigt som andelen av befolkningen i arbetsför ålder minskar som medför att färre personer ska försörja fler.

I projekt Utväg vill Sunderby folkhögskola och Kalix folkhögskola tillsammans med Bodens kommun och Kalix kommun hitta gemensamma sätt att arbeta med unga som varken arbetar eller studerar. Tillsammans ska vi arbeta med hela kedjan från uppsökande arbete till utfasning. Vi kommer att samla vår kompetens och våra erfarenheter och dela den med varandra. Vi ska också bygga nya samarbeten för att hitta vägar till de unga.

Projektets mål är att skapa en modell för hur folkhögskolorna i samverkan med kommuner kan arbeta med att unga som varken arbetar eller studerar närmar sig arbetsmarknaden. Projektet ska undersöka olika modeller för samverkan kring målgruppen och särskilt undersöka om IOP (idéburet offentligt partnerskap) kan vara en framkomlig väg för att formalisera samverkan i framtiden förutsatt att vi hittar en bra arbetsmodell.

Beskrivning av tjänsten: 

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att projektleda vårt nyligen beviljade projekt Utväg. Projektledaren kommer att arbeta med att säkerställa att projektets mål uppfylls inom projektets ramar. Projektets huvudsakliga mål och arbetsinsatser som kommer krävas är samverkan med projektpartners, undersöka olika modeller för samverkan kring målgruppen samt rekrytering av deltagare och uppsökande verksamhet. För att minska sårbarheten i projekten samt att underlätta för projektledningen delar våra projektledare på projektledningen i alla våra projekt. Detta innebär att du kommer att dela tjänsten med en ur vårt projektteam och att du även kommer att arbeta deltid i något av våra andra projekt.

Som projektledare för projektet Utväg förväntas du: 

 • Säkerställa att projektets mål uppfylls
 • Arbeta med budgetuppföljning och projektadministration
 • Ansvar att projektplan och budget följs
 • Samordna och vara föredragande i projektets styrgrupp
 • Projektadministration

Som en del av vårt projektteam förväntas du: 

 • Dela projektledarskapet inom något av våra andra projekt
 • Ingå i nätverk
 • Delta i övrigt på folkhögskolan förekommande arbete

 Vi söker dig som: 

 • Brinner för alla människors lika rättigheter, jämlikhet och demokrati.
 • Har erfarenhet av att arbeta i projekt med extern finansiering, gärna EFS-finansierade projekt
 • Är bra på att strukturera ditt arbete och trivs med såväl administrativa som kreativa arbetsuppgifter.
 • Är en idéspruta och samtidigt en doer som drivs av att se resultat.
 • Är initiativtagande, självgående och kreativ.

Meriterande om du har erfarenhet av att: 

 • Om du har erfarenheter av Idéburet offentligt partnerskap – IOP
 • Arbeta som projektledare eller i en liknande roll
 • Arbeta med målgruppen unga som varken arbetar eller studerar
 • Erfarenhet av att ha samverkat med kommuner
 • Kunskap om offentlig sektor

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform:

Tjänsten är en projektanställning på minst 22 månader, heltid med oreglerad arbetstid. Kvälls- och helgarbete kan förekomma liksom flertalet resor i tjänsten (främst till Kalix). Tillträde 1 september 2024 eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Vi har kollektivavtal.

Kvalifikationer
.

Meriterande:

 • Projektledare – erfarenhet efterfrågas

Krav:

 • Eftergymnasialutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Språkkunskaper i tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i engelska
 • Körkort B

Övrigt:

Det förekommer delvis resor i tjänsten därav är det krav att du som sökande har B-körkort.  Då en del av arbetet sker med datorn som arbetsverktyg krävs att du har god datorvana.

Sök jobbet
.

Ansök senast:

Söndag 14 juli 2024

Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Ansök via e-post:

ansokan@sunderbyfolkhogskola.se
Ange referens Projektledare i din ansökan

Kontakt

Kristina Bergman, Tf. Verksamhetschef
kristina.bergman@sunderbyfolkhogskola.se
0920-26 66 49

Taina Norberg Helme, Arbetsplatsombud Vision
taina.norberg.helme@sunderbyfolkhogskola.se

Pernilla Reiser, HR-partner
ansokan@sunderbyfolkhogskola.se
0920-26 66 00

 


Intresseanmälan

Om du önskar göra en intresseanmälan för ett jobb som inte eftersöks just nu kan du skicka e-post till ansokan@sunderbyfolkhogskola.se

Om orten

Sunderby folkhögskola ligger i Luleå kommun. Norrbottens län.
Kråkbergsvägen 7, 954 42 Luleå

Nära till Luleå city, Gammelstads världsarv och grannkommunen Boden.
Förbindelserna är goda med lokalbussen LLT. Här finns även en stor utomhusparkering samt laddstationer för elbilar.

Luleå stad ligger vid kusten i Norrbottens län. Här är det snörika vintrar där du kan ägna dig åt skidåkning, skridskor, skoter eller promenader på isen. Sommartid har vi midnattssol och en fantastisk skärgård och natur att uppleva. På sidan Visit Luleå kan du se mer av vad staden har att erbjuda.


När du skickar in en ansökan till oss för en ledig tjänst eller intresseanmälan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Alla ansökningar sparas upp till två år och gallras därefter. Du kan när som helst höra av dig och be oss radera dina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår Personuppgiftspolicy.

Sunderby folkhögskola har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.