Lediga jobb

Här kan du se alla lediga jobb på Sunderby folkhögskola. En kreativ och rolig arbetsplats för dig som gillar att utvecklas tillsammans med andra.

Är du nyfiken på att veta mer om Sunderby folkhögskola som arbetsplats? Hör av dig till oss om du vill veta mer, vi tar emot intresseanmälningar för både extrapersonal och längre anställning.
Lediga jobb presenteras på den här sidan samt på Arbetsförmedlingens hemsida.

Sedan 1896 har Sunderby folkhögskola arbetat med att utbilda civilsamhället. Sedan dess har verksamheten växt i en rasande takt och huserar idag. Sunderby folkhögskola har en bred verksamhet med utbildningsverksamhet, hotell- och konferensverksamhet, projektverksamhet, ett konstgalleri, resurscentrum och såklart vår Restaurang Akvarellen. Allt beläget i en anrik miljö. Med andra ord är möjligheterna till jobb många!

Redovisningsekonom/
controller

Vi söker en person som kommer att arbeta både strategiskt och operativt i rollen som redovisningsekonom och controller. Vår bedömning är att du arbetar 50/50 med dessa två områden, såklart med viss variation under olika perioder.

Hos oss arbetar du med externa kunder som redovisningsekonom samt som intern controller där du ansvarar för att skapa förutsättningar för vår egen verksamhets ekonomi.

Det är viktigt för oss att utföra arbetet i utsatt tid med noggrannhet, hög säkerhet, kvalité och med utmärkt kundnöjdhet. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering är det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Många av våra kunder tillhör civilsamhället och vi ser att du tidigare har arbetat med ideell sektor och har god förståelse för styrelsearbete och frivilliga organisationer. Till hjälp har du bland annat affärssystemet Visma samt digital fakturalösning Rillion One.

Som person är du ansvarstagande och självständig, du har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team.

Du har också en god förmåga att arbeta självständigt och prioritera dina arbetsuppgifter, samtidigt som du är en stark lagspelare och trivs i en miljö med snabb förändringstakt med flera olika externa kunder. Du ska vara medveten om vikten av personlig integritet och sekretess. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Löpande redovisning, leverantörsreskontra, kundreskontra, projektredovisning och avstämningar av balanskonton, periodiseringar och reserveringar
  • Periods- och årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer
  • Ansvar för skatt- och momsredovisning samt kvartalsvisa skatteberäkningar
  • Delta i budget och prognosarbete, analys av resultatutfall i jämförelse med budget
  • Löpande likviditetsarbete
  • Sammanställa ekonomiska rapporter och underlag till chefer och styrelse
  • Löner, hantering av anställningsavtal, rapportering pensioner och försäkringar
  • Kontakt med revisorer, myndigheter, och ansvar för redovisning av statistik till SCB m.fl
  • Upprättande av rutinbeskrivningar/processer

Vi söker dig som har

• Relevant utbildning till exempel civilekonomexamen eller motsvarande

Det är meriterande om du har

• Erfarenhet från liknande arbete
  • Erfarenhet från ideell organisation och/eller erfarenheter från organisationer i civilsamhället
  • Erfarenhet av en bred kundportfölj
  • 1-2 års erfarenhet som redovisningsekonom

Du skall vara

• Kommunikativ, lyhörd och prestigelös
  • En person som kan arbeta självständigt och strukturerat
  • Stabil och mogen som person, bra på att leda dig själv
  • Förtroendeingivande, ha mycket god förmåga att samarbeta samt ha lätt för att skapa och utveckla goda relationer
  • En person med stark utvecklingsfokus, drivkraft och uthållighet

Utbildning

• Meriterande med eftergymnasial utbildning två år eller längre inom företagsekonomi, handel och administration

• Krav: Svenska
  • Meriterande: Engelska

Körkort

• Krav på B körkort

Om anställningen

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan skickas senast 30 november 2022.
Mejla din ansökan till: ansokan@sunderbyfolkhogskola.se

Ange referens redovisningsekonom/controller i din ansökan.

Personligt brev och CV skickas via mail i PDF. I samband med din ansökan önskar vi också att du anger löneanspråk. Vi arbetar löpande med urval och intervjuer, se därför till att skicka in din ansökan idag. Tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

Kontakt

Vid frågor om tjänsten eller Sunderby folkhögskola kan du kontakta Pernilla Reiser eller Tanya Jendersen.

Sunderby folkhögskola har ett gjort medieval för all rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Använd kartan från Google maps för att se var vi finns.

Om orten

Sunderby folkhögskola ligger i Södra Sunderbyn i Luleå. Nära till Luleå city, Gammelstads världsarv och grannkommunen Boden.
Förbindelserna är goda med lokalbussen LLT. Här finns även stor utomhusparkering samt laddstationer för elbilar.

Luleå ligger vid kusten i Norrbottens län: Här är det snörika vintrar där du kan ägna dig åt skidåkning, skridskor, skoter eller promenader på isen. Sommartid har vi midnattssol och en fantastisk skärgård och natur att uppleva.

På sidan Visit Luleå kan du se mer av vad staden har att erbjuda.

Event där du kan lära känna oss!