Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ditt stöd på folkhögskolan

Vi vet att alla lär sig kunskap på olika sätt och har olika behov för att klara av vardagen. För att vara din hjälp till en bättre vardag på Sunderby folkhögskola och för att hjälpa dig att klara av studierna jobbar vi med olika stöd och hjälpmedel.

Deltagarstöd

Deltagarstödjarna är en naturlig del i vår folkhögskola som vi är mycket stolta över. De fungerar som ett extra stöd där de hjälper till med struktur både i dina studier och i ditt vardagliga livspussel.

Kurator

Ibland kör man fast när livet inte går som man vill och då har vi en egen kurator som kan hjälpa dig. Här kan du få hjälp att hitta nya möjligheter, eller bara bli lyssnad på. Det ger en trygghet att ha egen kurator på folkhögskolan som också kan hänvisa vidare om det behövs.

Läs mer om vår kurator på den här sidan.

Tillgänglighet, hjälpmedel och trygghet

Sunderby folkhögskola vill vara en tillgänglig folkhögskola. I det finns en övertygelse om varje människas lika värde och rätt att söka kunskap, uttrycka sig och bli bemött med respekt och få del av inflytande och resurser på̊ lika villkor och där alla ska ha möjlighet att studera.

Det innebär att vi kontinuerligt jobbar för att ha bra hjälpmedel för våra deltagare och en arbetsmiljö som är tillgänglighetsanpassad. Kontakta oss för mer info om vilka hjälpmedel du har möjlighet att använda.

Vi är även noga med att alla, både personal som deltagare, ska vara parfymfria och drogfria för allas välmående och trygghet. På den här sidan kan du läsa vår Alkohol- och drogpolicy