Ditt stöd på folkhögskolan

Vi vet att alla lär sig kunskap på olika sätt och har olika behov för att klara av vardagen. För att vara din hjälp till en bättre vardag på Sunderby folkhögskola och för att hjälpa dig att klara av studierna jobbar vi med olika stöd och hjälpmedel.

Deltagarstöd

Deltagarstödjarna är en naturlig del i vår skola som vi är väldigt stolta över. De fungerar som vuxna förebilder där du kan få hjälp med struktur både i dina studier och i ditt vardagliga livspussel.
De kan ge stöd med dina studier, hjälpa till med kontakter mot olika myndigheter eller vara en lyssnande person när det behövs.

Och ibland finns de bara där och ger lite motivation när det går tungt.

Kurator

Ibland kör man fast när livet inte går som man vill och då har vi en egen kurator som kan hjälpa dig.
Här kan du få hjälp att hitta nya möjligheter, eller bara bli lyssnad på. Det ger en trygghet att ha egen kurator på skolan som också kan hänvisa vidare om det behövs.

Tillgänglighet, hjälpmedel och trygghet

Sunderby folkhögskola vill vara en tillgänglig folkhögskola. I det finns en övertygelse om varje människas lika värde och rätt att söka kunskap, uttrycka sig och bli bemött med respekt och få del av inflytande och resurser på̊ lika villkor och där alla ska ha möjlighet att studera.

Det innebär att vi kontinuerligt jobbar för att ha bra hjälpmedel för våra deltagare och en arbetsmiljö som är tillgänglighetsanpassad.
Kontakta oss för mer info om vilka hjälpmedel du har möjlighet att använda.

Vi är även noga med att alla, både personal som deltagare, ska vara parfymfria och drogfria för allas välmående och trygghet.
På den här sidan kan du läsa vår Alkohol- och drogpolicy