Studieinformation

Det som skiljer folkhögskolestudier från andra studieformer är att du som deltagare ges möjligheten att vara med och påverka dina studier på ett annat sätt än du kanske tidigare är van vid.

Här utgår vi alltid utifrån dina egna behov, förkunskaper och erfarenheter – allt för att du skall nå dina mål på bästa möjliga sätt.

På den här sidan har vi samlat nyttig information för dig som deltagare.

Studierättsligt dokument

I vårt studierättsliga dokument finner du all information om våra regler samt förväntningar på dig som deltagare på Sunderby folkhögskola.

Studeranderättsligt dokument

Boende

Sunderby folkhögskola erbjuder idag inget internatboende för deltagare som studerar i Sunderbyn. Vi vill däremot tipsa om grupper på Facebook som erbjuder boende i Luleå & Boden med omnejd:

Har du ett rum eller en lägenhet du önskar få uthyrd till våra deltagare? Kontakta oss via narahem@sunderbyfolkhogskola.se

För våra deltagare på yrkesutbildningen Indiespelutvecklare erbjuder Boden Business Park boendelösningar i Sävast. Dessa förmedlas via Mattias Bergqvist som nås via mail mattias.bergqvist@bodenbusinessagency.com eller telefon +46 70-241 55 88.

Vad är Schoolsoft?

När du ansöker till Sunderby folkhögskola gör du det via vårt system Schoolsoft. När du ansöker till oss för första gången behöver du först skapa ett konto ”Mina Sidor”. Där du sedan själv, när som helst, kan logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Det är även här du ( när du börjat hos oss) får information från dina lärare, ser ditt schema, håller koll på din frånvaro, hittar dagens lunch och mycket mer. Klicka här för att komma till Schoolsoft.

Kan jag få CSN när jag går på folkhögskola?

Flera av våra kurser och yrkesutbildningar är CSN-berättigade på gymnasial- eller eftergymnasialnivå. På  IVA personlig assistentStudiemotiverande folkhögskolekurs och Allmänförberedande kurs har du möjlighet att få aktivitetsstöd  under kursperioden.  Har du t ex avslutat dina gymnasiestudier på t ex kommunala vuxenutbildningen (komvux) kan det vara bra att kolla upp hur många veckor du har kvar att söka studiemedel för.

Studieomdöme och behörighetsintyg

Folkhögskolor har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Du kan alltså inte läsa upp betyg, men du som studerar på Allmän kurs kan få ett studieomdöme. Med ditt studieomdöme kan du sedan söka vidare till högskola och universitet.

På de särskilda kurserna (t ex Konstskolan) får de studerande inget studieomdöme utan ett intyg efter fullgjord kurs.

Läs mer om Studieomdöme och berhörighetsintyg här.

Vad innefattar serviceavgiften?

Undervisningen på Sunderby folkhögskola är avgiftsfri vad gäller administration, lärare och undervisningslokaler. Däremot betalar alla en serviceavgift och i den ingår deltagarförsäkring, vissa läromedel, kopiering, deltagarsociala aktiviteter och lunch första och sista skoldagen för de som studerar 100%. På vissa kurser och yrkesutbildningar tillkommer även en materialavgift.

Nyttiga länkar:

Har du frågor eller vill komma på ett studiebesök? Hör av dig till mig!