Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Take Away

Take Away

Välkommen till Restaurang Akvarellen med härlagade maträtter gjorda på säsongens råvaror!

Här samlas folkhögskolans deltagare, konferens- och hotellgäster samt spontana lunchgäster från både Luleå och Boden för att njuta av vår goda mat.
Måndag till fredag serveras dagens lunch, Restaurang Akvarellens goda husman. Vi har alltid dagens vegetariska rätt på menyn. Efter maten bjuder vi på kaffe och te, och varje fredag lyxar vi till det med en efterrätt på köpet.

Undermeny / Navigering

Take Away

Matlåda med fisk, potatis och sås. Matlådan står på svart underlag och intill lådan syns ett rött höstlöv.

Take Away

Restaurang Akvarellen jobbar för ett hållbart samhälle och har därför som ett av våra mål att minska matsvinnet i restaurangen. Vill du hjälpa oss att nå målet finns det möjlighet att köpa en matlåda från maten som har blivit kvar från dagens lunch.

Våra ”hållbara matlådor” finns till försäljning efter lunchens slut och i begränsat (varierande) antal. Besök vår reception för att köpa en matlåda.

Gäller så långt lagret räcker.

Hållbarhet är bra

Restaurang Akvarellen jobbar aktivt för att minska matsvinnet och öka vår nivå av hållbar servering. Med ett varierande antal gäster i restaurangen kan det vara svårt att beräkna antal portioner och för att minska det svinn som kan uppstå väljer vi att sälja matlådor med portioner av maten som är kvar vid lunchserveringens slut. På så sätt kan vår goda mat mätta fler, göra nytta och undvika att bli onödigt svinn.

Utöver matlådor innehåller vår lunchmeny alltid dagens vegetariska/veganska maträtt för att öka andelen klimatsmarta maträtter och inspirera fler att prova på vegetariska/veganska maträtter. Vi jobbar även så långt det går med säsongens råvaror för att minska vårt klimatavtryck.

Visst finns det mycket kvar att göra men vi tar steg framåt hela tiden och hoppas du är med oss på resan!

Kontakta oss

Kontakta vår reception för mer info om Take away

Kontakta oss

Besöker du oss dagtid har vi två entréer.
Kommer du kvällstid hänvisar vi till vår hotellentré.

boka@sunderbyfolkhogskola.se
0920-26 66 00

Kontakt / hitta hit
Bild på karta