Hållbarhet är bra
Restaurang Akvarellen jobbar aktivt för att minska matsvinnet och öka vår nivå av hållbar servering. Med ett varierande antal gäster i restaurangen kan det vara svårt att beräkna antal portioner. Vissa dagar blir det därför mer mat över än vi önskar.
För att minska det matsvinn som kan uppstå väljer vi därför att sälja färdigpackade matlådor med mat som är kvar vid lunchserveringens slut. På så sätt kan vår mat mätta fler, göra nytta och undvika att bli onödigt svinn. Kanske bidrar det även till mer ekonomisk hållbarhet för fler, då matlådan har ett lägre pris än dagens lunch?
Utöver matlådor innehåller vår lunchmeny alltid dagens vegetariska maträtt för att öka andelen klimatsmarta maträtter och inspirera fler att prova på vegetarisk mat. Vi jobbar även så långt det går med säsongens råvaror för att minska vårt klimatavtryck.
Visst finns det mycket kvar att göra men vi tar steg framåt hela tiden och hoppas du är med oss på resan!
Globalt mål nr 12 – Hållbar konsumtion och produktion
Visste du exempelvis att 1/3 av den mat som produceras slängs? Att uppnå hållbar utveckling kräver att vi minskar vårt ekologiska fotavtryck genom att ändra hur vi producerar och konsumerar varor och resurser. Läs om det globala målet och vad du kan göra på sidan globalamalen.se
Källa globalamalen.se