Linn om Konstskolan
Att arbeta som konstnär innebär att man arbetar kreativt, både fysiskt men också mentalt. Konstnärsrollen kan beroende på kontext vara social (om man arbetar eller umgås med folk som delar ens passion) men det kan också innebära självständigt arbete som kräver fokus i en egen kreativ bubbla.
studentum.se har pratat med Linn Winnerstad vars konstnärsyrke låter henne hjälpa andra människor i deras kreativa projekt och samtidigt inspirera och motivera dem på vägen, oavsett ålder eller nivå
Läs hela intervjun på Studentum.se
Ida och Viktoria om Konstskolan
Jag tycker väldigt mycket om sättet vi arbetar här på skolan. Jag kommer från gymnasiet för bara några år sedan, och det är sådan skillnad i arbetssättet här. Det är mycket mer självständigt men man får också den hjälp man behöver, berättar elev Ida Stridsman.
Den egna processen är väldigt viktig, att man hittar sitt eget konstuttryck eller åtminstone börjar nosa på det i ettan. I tvåan får man nio veckor i varje verkstad, med tid för att specialisera sig. Då får man välja två till tre verkstäder för fördjupning och för att arbeta mer självständigt, förklarar Viktoria Pettersson, lärare.
Läs hela intervjun i Bättre Konst
Viktor om Indiespelutvecklare
Viktor var inte helt säker på att folkhögskolelivet skulle passa honom men väl på plats blev han glatt överraskad. Utbildningen har Sunderby Folkhögskola som huvudman och undervisningen bedrivs av Changemaker Educations. De ligger även bakom FutureGames som utsetts till den näst bästa spelutbildningen i världen.
– Kvaliteten på det vi fått testa hittills har varit riktigt bra.