Vår blogg

Varmt välkomna till Sunderby folkhögskolas blogg!

Här bloggar folkhögskolans personal om allt från kurser, ledarskap, mänskliga rättigheter till vardagliga ämnen och ting.
Klicka på vardera inlägg nedan för att läsa mer.

Vår blogg

Folkbildning viktigare än någonsin

För ca 150 år sedan grundades den första folkhögskolan. För att skapa ett demokratiskt samhälle krävde det medborgarnas medvetenhet om sin roll i det samhället. Vägen för detta blev folkhögskolan och en sak är tydlig – folkhögskolan och folkbildning är viktigare än någonsin.

Vi behöver drömmar och framtidstro

Jag vet idag inte om vi ska se situationen utifrån att det är en möjlighet eller en kris – kanske både och. Däremot är det således att vid samhällskriser är det socioekonomiskt utsatta grupper som drabbas i högre utsträckning än övriga befolkningen.

Mer än Birkenstock och Palestinasjal

Folkhögskolan är så mycket mer än de fördomar som finns om den och om det är det enda du tänker på, när du tänker folkhögskola, så skäms för då behöver du bli medveten om dina fördomar!

Jag önskar alla barn en vit jul

För några veckor sedan damp det ner ett kort från Bris med deras julkampanj: "Nu är det jul. Igen". En kampanj som belyser den andra sidan av julen – om du är ett barn i ett hem där det inte finns förutsättningar för en tid av förväntan.

I skuggan av pandemin kommer kraven

Ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund föreslår att möjligheten till CSN för studier på folkhögskola bör utgå, samtidigt som han vill utreda konsekvenserna av en eventuell nedläggning av folkhögskolan som utbildningsform.

Låt oss prata om de ökade klyftorna

Det nya normala… Hör jag det en gång till vill jag bara skrika rakt ut!!! Det är långt ifrån alla som kan arbeta hemifrån.

Historia är ju ballt...

Men vem f**n orkar läsa en krönika om en by och skola? Den frågan fick jag - så dom här raderna har legat länge. Men jag är ju så fascinerad, förtjust och ibland småskrämd - av den by jag nu bor i, och just nu också jobbar i.

Ledarskapet och medarbetarskapet

Mina egna tillkortakommande är solklara sedan många långa år tillbaka. Jag är en s.k. bråttom-person. Det ligger i min personlighet och har så gjort sedan jag föddes.

Låt kompetenta kvinnor vara kompetenta

Kvinnor är numera bland annat generaldirektörer, universitetsrektorer och partiledare. Trots detta tillskrivs kvinnor, fortfarande, med olika slags attribut kring deras beteende, utseende, val av kläder. Borde vi inte ha kommit längre?

Vad var egentligen syftet med vår resa?

Snön yr runt mitt huvud, fotavtrycken i snön försvinner bakom mig, stormen runt omkring mig skapar en osäkerhet åt vilket håll jag ska gå åt. Vart är vi på väg och vad var egentligen syftet med vår resa?

Varmt välkomna att kontakta oss om du har frågor eller idéer för samarbete!

Besöker du oss dagtid har vi två entréer.
Kommer du kvällstid hänvisar vi till vår hotellentré.

boka@sunderbyfolkhogskola.se

Kontakt / hitta hit