Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Indiespelutvecklare – Speldesign

Drömmer du om att arbeta som speldesigner på spelföretag eller som egenföretagare? På den här unika yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare – Speldesign är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare med inriktning på speldesign. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera minst fem spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Utbildningen innehåller även årliga studieresor och 20 veckors praktik på spelföretag.

 

Utbildningsleverantör är Changemaker Educations (CME) som även är utbildningsleverantör för vår grundläggande utbildning i spelutveckling Gamemaker och även driver yrkeshögskoleutbildningen Futuregames i Stockholm.

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till mig!