Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för projekt

Arts on Prescription in the Baltic Sea Region

Arts on prescription är ett projekt finansierat av den europeiska fonden Interreg Baltic Sea. Tanken med Interregprojekt är att aktörer från flera olika länder i Europa ska arbeta tillsammans för att hitta lösningar på olika problem.

I projektet Arts on prescription, Kultur på recept på svenska, arbetar vi för att kunna erbjuda kulturaktiviteter till personer med lätt till medel psykisk ohälsa såsom stress, ångest eller depression samt även de som löper risk att utveckla psykisk ohälsa. Regelbundet deltagande i konst- och kulturaktiviteter kan förebygga och lindra psykiska tillstånd som stress, depression och ångest.

Under projekttiden ska vi genomföra 3 omgångar med Kultur på recept för att hitta den bästa lösningen att införa i ordinarie verksamhet.

Så här kommer det att vara upplagt:

Under en nio veckorsperiod ses en liten grupp deltagare i trygga miljöer, två gånger i veckan -två timmar varje gång. Tillsammans med professionella kulturpedagoger får deltagarna både skapa kreativt och uppleva konst och kultur. Det är en prova på upplevelse utan förväntningar, med fokus på att aktivera kreativitet, fantasi och skapa en diagnosfri mötesplats. Inga förkunskaper behövs för att vara med.

Det kommer att finnas en grupp i Boden och en grupp i Luleå

  • Samlingsplats för gruppen i Boden är Björken på Strandplan 3
  • Samlingsplats för gruppen i Luleå är Kompetenshuset på Timmermansgatan 38

Gruppen samlas på respektive samlingsplats och tar sig sedan gemensamt till den plats aktiviteten ska vara på den dagen.

Personalen deltagarna möter är 4 kulturpedagoger och en samordningsansvarig. Kulturpedagogerna leder aktiviteterna och den samordningsansvarige är den person du kommer att ha kontakt med innan gruppstart och genom hela programmet.

Läs mer om personalen längre ner.

 

 

Personal i Kultur på recept

Elin Tano, samordningsansvarig Kultur på recept, Boden

Telefon: 070-225 81 16, 0921-623 24

Mail: elin.tano@boden.se

Lite om mig: Jag arbetar idag som arbetsmarknadscoach på Jobb Center, Bodens kommun.  Har arbetat på arbetsmarknadssidan inom Bodens kommun i snart sju år.  Före det arbetade jag som arbetsterapeut. Jag bor med min familj i Unbyn. På fritiden är jag gärna kreativ med handarbete, konst och slöjd eller så är jag med familjen och hundarna ute i naturen för bl a renskötsel, svamp- och bärplockning, vandring eller fiske.

Catharina Pauloff, samordningsansvarig Kultur på recept, Luleå

Telefon: 076-540 23 55

Mail: catharina.pauloff@amf.lulea.se

Lite om mig: Jag jobbar i insatsen SAMKRAFT sedan augusti i år och har tidigare jobbat i Piteå Kommun som arbetsmarknadskonsulent samt många år på Arbetsförmedlingen i Piteå. Jag bor fortfarande i Piteå men tänker styra min kosa mot Luleå eftersom jag har båda mina barn här. På min fritid så tycker jag om att vara ute i friska luften samt träna på gym och i bassäng.

Ladda ned mer information här:

Kultur på Recept -Program (2)X

KUR Deltagare Guide x

KUR Ordlista x

© Foton bild överst på sidan: Anna Shvets from Pexels & fynskkulturpaarecept.dk

Läs mer om projektet här