Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Take away

Take Away

Från 12 okt 2020 återgår vi till våra ”hållbara matlådor”!
Restaurang Akvarellen jobbar för ett hållbart samhälle och har därför som ett av våra mål att minska matsvinnet i restaurangen. Vill du hjälpa oss att nå målet finns det möjlighet att köpa en matlåda från maten som har blivit kvar från dagens lunch.

Våra ”hållbara matlådor” finns till försäljning efter lunchens slut och i begränsat (varierande) antal.
Det finns även möjlighet att att köpa Poké bowl och sallad vissa dagar.

Gäller så långt lagret räcker.

Hållbarhet är bra!

Restaurang Akvarellen jobbar aktivt för att fortsätta minska matsvinnet och öka vår nivå av hållbar servering, därför uppdaterar vi arbetet med vår matlåda från 12 okt 2020.
Med ett varierande antal gäster i restaurangen kan det vara svårt att beräkna antal portioner och för att minska det svinn som kan uppstå väljer vi att sälja matlådor med portioner av maten som är kvar vid lunchserveringens slut. På så sätt kan vår goda mat mätta fler, göra nytta och undvika att bli onödigt svinn.

Utöver matlådor innehåller vår lunchmeny alltid dagens vegetariska/veganska maträtt för att öka andelen klimatsmarta maträtter och inspirera fler att prova på vegetariska/veganska maträtter. Vi jobbar även så långt det går med säsongens råvaror för att minska vårt klimatavtryck.

Visst finns det mycket kvar att göra men vi tar steg framåt hela tiden och hoppas du är med oss på resan!