Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Sunderbygrisen

Konstskolans godaste tradition!

Varje år sedan 1984 har Konstskolans deltagare tillverkat Sunderbygrisen, en marspiangris doppad i choklad. Sunderbygrisen kommer i olika varianter, en del är juliga, andra kärleksfulla och några stygga.

Konstskolan tillverkar ca 1 000 st Sunderbygrisar under en helg och säljer dem sedan på utvalda platser varav receptionen på Sunderby folkhögskola är en. Pengarna från försäljningen går till klassens gemensamma resa.

Sunderbygrisen kommer förpackad i en presentkartong och kostar 120 kr/styck.

Tack för att du stödjer Konstskolan och Sunderbygrisen!


Ingredienser Sunderbygrisen

Choklad: socker, härdat vegetabiliskt fett (palmkärnolja)
fett reducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (solroslecitin, E492) och aromämne.

Marsipan: socker, mandel (35%), vatten, glukossirap, fuktighetsbevarande (E420, E1103), konserveringsmedel (E211)

Dekoration: Pärlor; dextros, rismöl, glukossirap, färg (E120, E171 – E174) glaseringsmedel (E904)
salt, aromämne, matsyra (E330), vegetabiliskt fett (kokosnöt), vetemjöl, socker (33%) majsstärkelse, maltodextrin.
Silverpärlorna innehåller gelatin.

OBS: Kan innehålla spår av nötter, gelatin, soja och gluten.
Sista förbrukningsdatum finns angivet på kartongen.

Förvaras torrt & svalt