Information om Coronaviruset för deltagare på Sunderby folkhögskola

Vi befinner oss i en ovanlig situation som är svår att överblicka.

Vi kan inte idag se vilka konsekvenser spridningen av Coronaviruset / Covid-19 får på sikt. Vi känner ett stort ansvar i att säkerställa att vi värnar om dig som deltagare och motverka smittspridning efter bästa förmåga trots det som händer.

Regeringen rekommenderar starkt att elever i gymnasieskola, KY och vuxenutbildning samt universitet/högskola från och med den 18 mars får sin undervisning via distans.  Även om inte folkhögskolor nämns specifikt så är Folkbildningsrådets bedömning att rekommendationen också är relevant för folkhögskolor.

Detta gäller för alla deltagare på Sunderby folkhögskola

Studier på distans

All undervisning på Sunderby folkhögskola kommer från den 18 mars 2020 att övergå till distansundervisning.
Detta resulterar i att deltagarna kommer att studera hemifrån på distans.

Detta ska inte ses som något lov eller att vi stänger ner verksamheten utan vi förväntar oss att alla deltagare tar sitt ansvar att studera hemmavid.

CSN

Du som studerar med CSN-stöd kommer fortsätta få dina pengar så länge du fortsätter dina studier.
All information om CSN hittar du på deras webb och vi hänvisar alla deltagare att kontakta dem vid frågor om studiestöd.

Tvätta händerna

Trots hemmastudier uppmanar vi alla att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer att tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sek.

Undvik att röra vid ansiktet samt nära kontakt med sjuka människor.
Om tvål och vatten ej finns tillgängligt är handsprit ett bra alternativ.

Är du sjuk?

Distansstudier kräver fortfarande att du är vaksam på förkylnings- och/eller luftvägssymtom.
Har du symtom, även lindriga, ska du stanna hemma.

Ta hjälp av vänner, familj, bekanta om du behöver hjälp med att handla mat eller utföra andra ärenden.
Kontakta oss så vi är informerade och ta hjälp av oss om du behöver råd och stöd.

Genom att stanna hemma undviker du att smitta andra på bussen, ditt arbete, affären eller där du är nära andra.

Ring sjukvården 1177 eller din vårdcentral om du har symtom och behöver hjälp av vården.
Åk inte till hälsocentral eller sjukhus om de inte har bett dig komma.

Information från Sunderby folkhögskola

Sunderby folkhögskola bevakar händelserna och kommer att hålla alla deltagare informerade fortlöpande.
Den informationskanal vi använder för att nå våra deltagare är den epost ni har angett vid ansökan i SchoolSoft.

Läs information från bekräftade källor

Följ expertmyndigheternas information och kontrollera uppgifter som sprids i media och i sociala medier med Folkhälsomyndighetens information och håll dig uppdaterad på denna sida. Läget förändras kontinuerligt och chefsgruppen vid Sunderby folkhögskola har dagliga möten.

Deltagare uppmanas att hålla sig allmänt informerade via Folkhälsomyndighetens hemsida, information och rekommendationer kan ändras från dag till dag.

Pålitliga och bekräftade källor (klicka på vardera länk för att läsa mer):

Respektera och visa förståelse för andras känslor och situation

Vi har alla olika tankar, känslor och situation kring viruset och dess följdeffekter.
Det är därför viktigt att vi stöttar, hjälper och respekterar varandra genom denna tid.

Behöver du hjälp och stöd?

Vi finns här för dig, du är inte ensam.
Prata med din lärare, pedagog, mentor och/eller deltagarstödjarna eller kurator om du känner dig orolig, rädd, ledsen – oavsett vad du känner så finns vi här.
Du kan även kontakta rektor eller studie- och yrkesvägledare.

Vi finns även här om du behöver rådgöra eller behöver hjälp för att klara av din studieperiod.

Sidan uppdaterad 2020-03-17  14.57