Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Seniorhub

Kan du tänka dig att ingå i ett nätverk av seniorer som hjälper sociala företag att växa och lära sig mer?

Vi söker dig med lite livserfarenhet och framförallt yrkeserfarenhet!

Vi på Sunderby folkhögskola jobbar för att människor ska lyckas i livet, en stor bit av det är att ha en meningsfull sysselsättning och få känna sig delaktig i samhället. En väg till detta kan vara att genom utbildning hos oss starta sociala företag. Ett socialt företag är oftast en ekonomisk förening där medlemmarna jobbar åt sig själva med stöd av samhället.

För att ge dem större möjlighet att lyckas med sitt företagande vill vi bygga upp ett nätverk som kan ge lite stöttning och hjälp med olika saker, allt ifrån marknadsföring, kundbemötande, bokföring, ekonomi till att vara ett stöd som man kan ringa till och ställa frågor.

Har du lite tid över och vill engagera dig?

Din bakgrund är egentligen ointressant, din vilja att göra en god gärning och vara behjälplig i någon grad för ett socialt företag kan göra stor skillnad.

Tanken med detta nätverk är att ni samlas 2-3 ggr per år och utbyter erfarenheter hos oss på Sunderby folkhögskola, samt finns tillgängliga för de sociala företag som behöver stöttning i den mån du själv vill och kan.

Ingen ersättning utgår för uppdraget, men du kan göra stor skillnad för våra blivande eller nuvarande sociala företag.

Anmäl ditt intresse till Niklas Nyman