Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Street styles

Norrlands första CSN berättigade grundutbildning i streetdance för dig som gillar hip hop, popping, house, breakdance och freestyle!

Utbildningen Street styles riktar sig till dig som vill fördjupa dig och/eller vidareutveckla din streetdanceteknik.

Det är en 1-årig utbildning där du arbetar med grunder inom en rad olika streetdancestilar som hip hop, popping, house och breakdance.
Utbildningens innehåll breddas med fler streetdance-stilar i form av återkommande workshops. Året kommer till viss del utformas utefter ditt behov av utveckling.

Utbildningen består av baskurser, blockkurser, workshops och eget fördjupande arbete. Du får även kunskap inom freestyle och kulturens historia, näringslära samt skadeförebyggande arbete med kroppen.

Vår ambition är att du ska få möta både professionellt verksamma dansare och verksamma danslärare inom streetdance under utbildningen för att både få en inblick i den professionella dansvärlden men också få kontinuerlig dansträning av lärare från Norrbotten.

Syftet med utbildningen är att förbereda deltagarna för vidare studier inom streetdance och uppnå tekniskt god nivå inför sökningar till högre dansutbildningar samt att stimulera deltagarna kreativt och konstnärligt med streetdance som konstform.

Utbildningen genomförs i samverkan med Hiphopkonsulten och med stöd av Sparbanken Nord

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till vår studie- och yrkesvägledare Malin Styrman.