Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Street styles år 2

Fördjupa dina kunskaper inom hip hop, popping, house, breakdance och freestyle!

Utbildningen Street styles år 2 riktar sig till dig som vill fördjupa dig och vidareutveckla din streetdanceteknik.

Det är en 1-årig utbildning där du fördjupar dig ytterligare inom några streetdancestilar som Popping, Hip hop, Breaking och House. Du kan också påverka din utbildning  med eget dansarbete tillsammans med guidning av lärare. I Street styles år 2 skapar gruppen film där dans ingår men även koreografi, scenografi, ljus och bild.

Under läsåret finns också möjlighet att resa till Malmö Dance Week och studieresa till Umeå, Up North tillsammans med klassen för att uppträda, dansa och möta andra som älskar dans! Framför allt under år 2 har du möjlighet att tillsammans med klasskamrater skapa en showcase och turnera, där nätverk och kontaktpersoner finns inom just dans.

Vår ambition är att du ska få möta både professionellt verksamma dansare och verksamma danslärare inom streetdance under utbildningen för att både få en inblick i den professionella dansvärlden men också få kontinuerlig dansträning av lärare från Norrbotten.

Syftet med utbildningen är att förbereda deltagarna för vidare studier inom streetdance och uppnå tekniskt god nivå inför sökningar till högre dansutbildningar samt att stimulera deltagarna kreativt och konstnärligt med streetdance som konstform.

 

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

 

Utbildningen genomförs i samverkan med Hiphopkonsulten och med stöd av Sparbanken Nord