Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Rusta och matcha

Söker du jobb och vill ha hjälp att se vilka möjligheter som finns?

Rusta och matcha är en tjänst vi utför åt arbetsförmedlingen. Det är arbetsförmedlingen som avgör om du får ta del av den. När du har blivit anvisad till Rusta och matcha ska du välja leverantör. Vi hoppas att du ska välja oss!

Rusta och matcha

Söker du jobb och vill ha hjälp att se vilka möjligheter som finns? Då ska du välja rusta och matcha hos Bevista Sunderby AB (en del av Sunderby folkhögskola).

I Sunderby folkhögskolas fina miljö kommer du att få hjälp att hitta din väg. Vi har ett inkluderande förhållningssätt som skapar utrymme för reflektion och möten. Din handledare kommer att hjälpa dig att upptäcka dina styrkor och se vilka möjligheter som finns. Genom studiebesök, workshops och eget sökande får du uppleva vilka möjligheter som finns och sedan ta ställning till dig själv och vilken väg du vill ta. Du kommer att ha en egen handlingsplan, men vara en del av en grupp som ibland arbetar tillsammans om det passar dig.

Vi erbjuder bland annat:

 

Studie- och yrkesvägledning

Vår duktiga SYV hjälper dig att framför allt hitta rätt bland utbildningar och vet vad du behöver för utbildning för olika yrken. Vi kan hjälpa dig till utbildningar på alla nivåer och hos alla aktörer. Är du nyfiken på någon av folkhögskolans utbildningar kan du få följa med en dag och se hur det är på den kurs du funderar på.

Hjälp och stöd att hitta och söka lediga jobb

Du och handledaren hjälps åt att söka lediga jobb. Du får tips om jobb att söka och sätt att hitta lediga jobb. Du får jobba med ditt CV och träna på anställningsintervjuer.

Kontakter med arbetsgivare och andra relevanta aktörer

Är det någon särskild arbetsgivare du är nyfiken på? Då försöker vi ordna ett studiebesök dit. Du kan antingen få åka själv eller så är ni flera som är intresserade av samma arbetsgivare och då kan ni bli en grupp som åker tillsammans. I våra egna verksamheter inom hotell och restaurang kan du alltid få följa med och se hur en arbetsdag ser ut.

Motiverande samtal

Ibland kan det kännas tungt att fortsätta och svårt att hitta vägen vidare. Då hjälper vår handledare dig att hitta tillbaka till motivationen.

Hälsofrämjande åtgärder kopplat till arbete

Vi pratar om hur en tar hand om sig själv för att orka söka jobb och jobba. Vi kan prata enskilt eller i grupp.

Stöd för att stärka din digitala kompetens

Att söka jobb kräver, liksom många arbeten, digital kompetens. Behöver du hjälp med digitala hjälpmedel, datorer, telefoner eller de vanligaste officeprogrammen? Då hjälper vi dig.

Stöd för att stärka dina språkkunskaper

Är det kunskaperna i svenska som gör det svårt att få jobb? Vi har stor erfarenhet av att lära ut svenska och kan anpassa utifrån dina behov.

Varmt välkommen till oss!

 

 

Aktiviteten anordnas i samarbete med Arbetsförmedlingen