Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Gamemaker på distans

Drömmer du om att skapa dina egna spel men saknar grundläggande kunskaperna för att komma igång? På kursen Gamemaker får du en inblick i branschen och goda grunder för att ta ditt intresse till nästa nivå.

Kursen Gamemaker vänder sig till dig som är intresserad av att utveckla egna digitala spel och lära dig mer om spelbranschen i stort.

Under kursens gång kommer du att, tillsammans med kurskamrater som delar ditt intresse, få möta erfarna spelutvecklare, lärare och andra aktörer från spelbranschen. Målet är att rusta dig som deltagare med kunskaper och färdigheter i spelutveckling. Kursen kommer också att ge dig en god inblick i spelindustrin samt ge dig de förutsättningar du behöver för att börja bygga upp en egen digital portfolio.

Kursen sker helt på distans och alla träffar sker digitalt. 

Alla föreläsningar är förinspelade så deltagarna kan se dem när de vill. Det finns även möjlighet till handledning efter överenskommelse så man kan anpassa efter behov.

 

Om du vill studera på heltid går kursen att kombinera med Allmän kurs på plats i Sunderbyn eller någon av våra övriga distanskurser. Läs mer om dessa här.

 

Utbildningsleverantör är Changemaker Educations (CME) som även är utbildningsleverantör för vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare och även driver yrkeshögskoleutbildningen Futuregames i Stockholm.

Övrigt

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till vår studie- och yrkesvägledare Malin Styrman.