Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Etableringskurs

Etableringskurs på folkhögskola är en utbildning för dig som nyligen kommit till Sverige och har uppehållstillstånd. Den innehåller studier i bland annat svenska språket samt orienterande och arbetsförberedande insatser.

Under sex månader ger vi dig som är nyanländ till Sverige möjligheten att träna svenska och lära sig mer om den svenska kulturen i relation till din egen kultur. Genom att identifiera dina målbilder och dina tidigare erfarenheter vill vi på så sätt ge dig förutsättningar som kan leda till arbete eller vidare studier.

Genom olika övningar vill vi motivera, vägleda och skapa en trygg bas för dig att utgå ifrån i det svenska samhället. Ni som deltagare på kursen kommer till Sverige med varierande erfarenheter av jämställdhet, mänskliga rättigheter och demokratiska värderingar. Vi arbetar därför på många plan för att öka förutsättningarna att förstå hur vi tänker i Sverige – i relation till vår egen historia. I det här arbetet lägger vi som utbildningsanordnare stor vikt vid att ha goda kunskaper om den verklighet våra deltagares kommer ifrån – allt med målet att öka förutsättningen att de skall klara av sitt nya liv i Sverige på bästa sätt.

Efter genomförd kurs får deltagaren ett kompetensintyg som ska ligga till grund för fortsatta studier och/eller arbete. Vi samarbetar med arbetsförmedlingen för att utveckla en plan för fortsatt utveckling.

 

Kursen anordnas i samarbete med

 

 

 

Har du frågor om kursen? Hör av dig till mig!