Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Färg, form & inredning – distans

Distanskursen färg, form och inredning är kursen för dig som är intresserad av inredning och vill påverka din egen miljö på ett kreativt sätt.

Färg, form och inredning som distanskurs innebär att du, både praktiskt och teoretiskt, får insikt om hur miljöer och hem kan förbättras och få en personlig prägel, där färg och form går hand i hand. Kursens upplägg bygger på konstnärlig träning i kombination med praktiskt arbete.

Utbildningen består av praktiska övningar och teori inom relevanta områden för ämnet. Föreläsningar av inbjudna gäster är en viktig del av utbildningen och du kommer även att få åka på diverse studiebesök. Under kursens gång kommer du också att få genomföra ett praktiskt inredningsuppdrag.

Färg, form och inredning är en distanskurs som bedrivs under ett år på kvartsfart (25%) med åtta obligatoriska platsträffar på Sunderby folkhögskola.

 

Distans 25% eller på plats 100%?

Färg, form och inredning finns som distanskurs 25% och på plats kurs 100%.

Du får en större fördjupning i Färg, form och inredning 100% och mer förberedd inför vidare studier.
Du kan även göra mer och bättre förändringar i ditt eller andras hem samt en större trygghet i de val du kan göra.

 

Efter utbildningen/kursen

De flesta som studerar hos oss fortsätter att fördjupa sig inom Färg, form och inredning då ämnet är så mycket större än vad en ettårig utbildning kan ge. Utbildningens innehåll är en bra grund för att kunna ha bra arbetsprover till ansökningar för akademiska utbildningar på universitet eller konstutbildning på Konstskolan, Sunderby folkhögskola.

En del arbetar efteråt på möbelaffärer eller startar eget företag.

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till vår studie- och yrkesvägledare Malin Styrman.