Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Allmän kurs inriktning Hund

Allmän kurs Hund vänder sig till dig som inte har gått klart gymnasiet och är intresserad av att studier inom ämnet hundar.

På Allmän kurs inriktning Hund varvar du, under din studietid, gymnasiala ämnen med 25 procent studier inom ämnet hundar.

Att hundar förgyller våra liv är något de flesta hundägare vet om, och givetvis förgyller vi även deras. Genom att fördjupa oss i hundens psykologi kommer vi lära oss mer om vad våra hundar behöver, vill ha och både mår bra och dåligt av. Längs resan mot en djupare relation med hunden, kommer vi också få lära oss mer om oss själva, hur vi påverkar våra hundar och vad vi kan ändra i vår relation för att göra tiden ihop till den bästa.

Precis som på Allmän kurs lägger vi tillsammans upp dina studier efter just dina behov av gymnasiala ämnen och personliga förutsättningar.
Läs mer om Allmän kurs här.

Du behöver inte äga en egen hund, men gärna ha tillgång till en hund.
Alla undervisning sker på plats.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Studieomdöme

Efter avslutad utbildning/kurs får du ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Bedömningen görs årligen gemensamt av alla dina lärare på skolan. Utbildningen är ett alternativ till gymnasieskolan och Kommunala vuxenutbildningen och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola, universitet, yrkeshögskola eller få klart ditt treåriga gymnasium och etablera dig på arbetsmarknaden.

 

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till vår studie- och yrkesvägledare Malin Styrman.