Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Galleri Y presenterar: Tillhörigheter

Vi alla tillhör samtidigt som vi har tillhörigheter, i det stora och det lilla, ingen är utelämnad helt till sig själv.

Galleri Y presenterar: Tillhörigheter

Tillhörighet kan handla om föremål du äger men det kan också handla om vad du är en del av. Verken i utställningen tillhör olika sammanhang samtidigt som de är ett resultat av ett undersökande av de tillhörigheter som konstnären befinner sig inom och utforskar. De är speglingar av områden, platser, uttryck och kulturer. Vi alla tillhör samtidigt som vi har tillhörigheter, i det stora och det lilla, ingen är utelämnad helt till sig själv.

Att få tillhöra sammanhang och konstellationer är ett mänskligt behov. Kanske finner du dig själv länkad till något av sammanhangen, kanske börjar du fundera på vad du tillhör och varför.

Om konstnären

Ida Isak Westerberg (1986) undersöker olika platser, med fokus på tillhörighet i allmänhet och på myren i synnerhet, med hjälp av vävning och andra textila tekniker. 2021 ställde den  ut sin konst i Luleå, Rovaniemi, Alta och Korpilombolo samt deltog i projekten Utom Husen, Formstark Norrbotten och Händer tillsammans. Under 2022 har Westerberg bland annat gjort scenografi till Dansinitiativets föreställning Väven och deltagit i Luleåbiennalen. Westerberg är utbildad på Handarbetets Vänner i handvävning och konstsömnad.

Tillhörighet

  1. Att tillhöra någon eller något (antingen det handlar om en grupp, en ägare, eller ett större helt).
    Sammansättningar: grupptillhörighet, könstillhörighet, rastillhörighet, statstillhörighet, trostillhörighet
  2. Ägodel (oftast i plural, tillhörigheter)

Datum

Vernissage torsdag 1 december kl 18.00

Utställningstid 1 dec 2022-15 januari 2023.