Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

Galleri Y presenterar: Rememory

REMEMORY

Ett designprojekt om att göra något nytt av något bortglömt.

Cirkulär ekonomi kallas för nästa industriella revolution. Det innebär att en så liten del av använda produkter går till avfall. De ska kunna underhållas, renoveras, återanvändas och återvinnas. Nya produkter ska helt enkelt vara gjorda av material som redan finns i omlopp. Att göra nya saker av gamla är något både människor och natur vinner på.

Det har eleverna i årskurs 2 på Konstskolan tagit fasta på. Under Designblocket antog de utmaningen att skapa en ny funktionell form av en gammal förbrukad form.

De fick i uppgift att hitta en glömd, förkastad, sliten, vacker, intressant, ful, knasig, obrukbar form som varit en del av någonting annat i ett tidigare liv, men som nu lämnats ensam. Emballageplast, kugghjul, bambujalusier, peruker och cykelhjul får helt nya funktioner och former.

Den globala utvecklingen är inte hållbar eftersom det skulle behövas några extra jordklot om alla levde och konsumerade som vi gör idag. Många av de system vi skapat för produktion, transport och konsumtion sker på bekostnad av de ekologiska systemen. Vårt gamla sätt att producera, konsumera, använda och slänga saker fungerar helt enkelt inte längre.

En förändring behöver ske.

Varmt välkomna till vår utställning!

DATUM: Utställningen kan ses t.o.m. 22 mars, Fri entré