Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Galleri Y presenterar: Face me V

Face me V – ett konstprojekt för ungdomar

 

Face me – Se mig, möt mig!

I konstprojektet Face me gestaltar ungdomar i valfri konstnärlig teknik hur det är att vara ung i Norrbotten idag.

För femte gången genomför Sveriges Konstföreningar Norrbotten i samverkan med Sunderby Konstskola ungdomsprojektet Face me. Åttio ungdomar från gymnasieskolor i Kalix, Kiruna, Luleå och Piteå deltar i projektet. De har under första delen av vårterminen arbetat med uppgiften att gestalta hur det är att vara ung i Norrbotten idag. I år har arbetet skett under annorlunda förutsättningar, många har arbetat hemifrån och kontakten med lärarna och kamraterna har varit digital något samtidigt speglar den verklighet som gymnasieungdomar tvingats leva under en längre tid.

Torsdag 22 april är det avslutning på första delen av projektet då det är digital vernissage på  Sunderby folkhögskola. Men riktigt slut är det inte – den här gången kan inte eleverna mötas på Sunderbyn för workshop med en konstnär och vernissage utan istället kommer konstnären hem till varje skola under sena våren.

Del två i projektet – vandringsutställningen

En jury med regionens konstkonsulent Ricky Sandbergs som ordförande kommer att ta ut trettio verk som kommer att ingå i den vandringsutställning som från maj 2021 till maj 2022 kommer att visas av konstföreningar runt om i länet med avslutning på Norrbottens museum. Juryn kommer dessutom att utse tre ungdomar som får hedersomnämnande för sina verk och dessutom får de ett stipendium på 1 000 kr.
Projektet genomförs med ekonomiskt stöd av Sparbanken Nord, Region Norrbotten, Luleå, Kiruna och Piteå kommuner.

Face me V

Datum
22 april-2 maj

Öppettider
Mån-fre kl 8-16

Plats
Galleri Y, Sunderby folkhögskola

Webbsida/hemsida https://faceme21.com/

Kontakt

För mer information om utställningen kontakta

Karin Westergren, ordförande
Sveriges Konstföreningar, Norrbotten
070-571 18 48
kajsaw@telia.com