Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Galleri Y presenterar: CHEVY RAIS 2:0

CHEVY RAIS 2:0 är en hyllning till garagekulturen, burnouts, och raggarträffar, till den lilla uppväxtorten Risögrund utanför Kalix.

CHEVY RAIS 2:0 är en hyllning till garagekulturen, burnouts, och raggarträffar, till den lilla uppväxtorten Risögrund utanför Kalix. Till hantverket och kamratskapen som för människor samman och skapar mening och stolthet. Ett erkännande av en subkultur många har anknytning till, men har lämnat för stadens lockande rop. En krock mellan landsbygd och storstad i realtid.

Datum

Vernissage torsdag 28 oktober kl 18.00
Utställning 28 okt-28 nov.

Fri entré, ingen anmälan.

 

Om konstnären

Lotta Lampa (f. 1981) designer och konstnär baserad i Kalix, Norrbotten.

Genom hennes arbete utforskar hon förbehållslöst normativa förhållningssätt och förväntningar på utövare och materialitet. Lampas intuitiva sätt att uttrycka sig på ger hennes arbete en direkt men samtidigt omsorgsfullt utformad estetik som speglar hennes omgivning och bakgrund på nyskapande och oväntade sätt. Hennes uttryck skapar en unik association mellan det lokalt subkulturella och internationellt storskaliga.

Med starka former, material och färgval finns en vågad lekfullhet i allt från Lampas bruksföremål till konstverk. Genom ett kontrastrikt uttryck och med känsla för proportioner och detaljer skildrar hon det vackra genom en imperfekt råhet som lockar till att betrakta hennes verk närmare.