Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Deltagarkåren

Deltagarkåren jobbar för att alla deltagare på Sunderby folkhögskola ska få komma till tals och trivas under sin studieperiod!

Deltagarkåren består av deltagare från våra kurser och utbildningar på Sunderby folkhögskola.
Deras uppgift är att vara deltagarnas röst och en viktig del i att öka och skapa trivsel för alla.

De är även med och skapar aktiviteter tillsammans med Sunderby folkhögskola där de antingen bidrar med idéer för aktiviteten eller är med och arrangerar den.
Allt bygger på frivilligt engagemang och viljan att påverka trivseln på Sunderby folkhögskola.

Deltagarkåren berättar om sitt arbete:

Möten håller vi ungefär varannan vecka och på dessa möten diskuteras alla förslag vi fått av andra deltagare men även det som vi själva känner behöver tas upp.
När det gäller saker av vikt som ska bestämmas så sker alltid en röstning om saken så att det blir så rättvist som möjligt, vi har även med oss minst en av deltagarstödjarna på våra möten, de har själva ingen rösträtt men då de jobbar väldigt nära oss deltagare så vill vi även höra vad dem har för tankar och idéer.

Vi i deltagarkåren gör allt vi kan för att alla som vistas här på Sunderby folkhögskola ska trivas och det är med den tankeställningen vi jobbar, vi är deltagarnas röst på skolan och vi gör allt vi kan för att alla ska få bli hörda.

Har man ett problem med hur saker och ting fungerar på Sunderby folkhögskola eller bara vill ha hjälp med att hitta rätt person att prata med så kan man komma till oss, vi finns här för allt man kan behöva ha hjälp med och om inte vi kan hjälpa så vet vi garanterat vem man ska vända sig till.

För att vara med i deltagarkåren behöver man vara deltagare på Sunderby folkhögskola och man bör även vara engagerad till att hjälpa andra på skolan, det kräver inte mycket av varje enskild person att vara med i deltagarkåren då man aldrig behöver ta på sig mer än man känner att man klarar av, det enda kravet vi har är att man kommer på möten och håller sig uppdaterad.

Titlar i kåren: Ordförande, Vice ordförande, Skyddsombud, sekreterare, kassör.