Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Blogg

Blogg

Varmt välkomna till Sunderby folkhögskolas blogg!

Här bloggar vi om allt från kurser, ledarskap, mänskliga rättigheter till vardagliga ämnen och ting. Du kan även hitta intervjuer där vi eller våra deltagare har medverkat på andra hemsidor som Studentum, Bättre konst och Boden business park.

Klicka på vardera inlägg nedan för att läsa mer.

Undermeny / Navigering

Rektor/VD

Lär känna vår rektor och VD Madelene Hansson. Här bloggar hon om allt från folkbildning till medmänsklighet till egna tankar för stunden.

Det behövs en ny folkbildningspolitik

Med ett politiskt skifte i Region Norrbotten är det nu upp till bevis vilken folkbildningspolitik som ska drivas. Det är dags för regionen att se värdet av folkhögskolorna i Norrbotten.

Vad var egentligen syftet med vår resa?

Snön yr runt mitt huvud, fotavtrycken i snön försvinner bakom mig, stormen runt omkring mig skapar en osäkerhet åt vilket håll jag ska gå åt. Vart är vi på väg och vad var egentligen syftet med vår resa?

Låt kompetenta kvinnor vara kompetenta

Kvinnor är numera bland annat generaldirektörer, universitetsrektorer och partiledare. Trots detta tillskrivs kvinnor, fortfarande, med olika slags attribut kring deras beteende, utseende, val av kläder. Borde vi inte ha kommit längre?

Låt oss prata om de ökade klyftorna

Det nya normala… Hör jag det en gång till vill jag bara skrika rakt ut!!! Det är långt ifrån alla som kan arbeta hemifrån.

I skuggan av pandemin kommer kraven

Ordförande för Sverigedemokraternas ungdomsförbund föreslår att möjligheten till CSN för studier på folkhögskola bör utgå, samtidigt som han vill utreda konsekvenserna av en eventuell nedläggning av folkhögskolan som utbildningsform.

Jag önskar alla barn en vit jul

För några veckor sedan damp det ner ett kort från Bris med deras julkampanj: "Nu är det jul. Igen". En kampanj som belyser den andra sidan av julen – om du är ett barn i ett hem där det inte finns förutsättningar för en tid av förväntan.

Mer än Birkenstock och Palestinasjal

Folkhögskolan är så mycket mer än de fördomar som finns om den och om det är det enda du tänker på, när du tänker folkhögskola, så skäms för då behöver du bli medveten om dina fördomar!

Vi behöver drömmar och framtidstro

Jag vet idag inte om vi ska se situationen utifrån att det är en möjlighet eller en kris – kanske både och. Däremot är det således att vid samhällskriser är det socioekonomiskt utsatta grupper som drabbas i högre utsträckning än övriga befolkningen.

Folkbildning viktigare än någonsin

För ca 150 år sedan grundades den första folkhögskolan. För att skapa ett demokratiskt samhälle krävde det medborgarnas medvetenhet om sin roll i det samhället. Vägen för detta blev folkhögskolan och en sak är tydlig – folkhögskolan och folkbildning är viktigare än någonsin.

Vi behöver tänka mer som ett Vi istället för ett Jag

nu är en tid då vi, tillsammans, behöver värna om våra medmänniskor och företag, för på varje företag jobbar en medmänniska som behöver sin lön eller har en tjänst som är livsviktig för vårt samhälle. Alla är viktiga och vi är alla beroende av varandra.

Kontakta oss

Varmt välkomna att kontakta oss om du har frågor eller idéer för samarbete!

Kontakta oss

Besöker du oss dagtid har vi två entréer.
Kommer du kvällstid hänvisar vi till vår hotellentré.

boka@sunderbyfolkhogskola.se
0920-26 66 00

Kontakt / hitta hit
Bild på karta