Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Aktiviteter för besökare

Aktiviteter för besökare

Varmt välkomna till Sunderbyn, en stadsdel i Luleå kommun nära Luleälven!

På den här sidan har vi samlat ett urval av aktiviteter och nöjen i vår närhet och Luleå kommun. Det finns såklart mycket mer att upptäcka i Luleå och i våra grannkommuner så läs gärna mer via länkarna nedan.

Varmt välkomna till byn!

 

Klicka på undermenyn för att se fler aktiviteter

Undermeny / Navigering

Friluftsliv och motion

Friluftsliv och motion i Sunderbyn

Vintersäsong

Glöm inte att ta med dig skidor, skridskor, pulka eller promenadskor för här finns både isbana och elljusspår på gångavstånd från hotellet. Skidspår runt Tomholmen på älvan samt ett eljusspår i byn. Skridskor åker ni i Sundis sporthall. Vid Sandgropen finns det möjlighet att åka pulka.

Cykeluthyrning

Hyr en cykel hos oss på Sunderby folkhögskola för endast 25 kr/dag eller 150 kr/vecka. Bokas via receptionen, 0920-26 66 00 eller boka@sunderbyfolkhogskola.se

Badstrand

I Sunderbyn kan du bada i havet på Grundet och Näset samt grilla vid Sandgropen. Har du möjlighet att åka Luleå runt finns det många fina badstränder som Niporna, Storsand och Tjuvholmssundet och många fler. Det finns även ett utomhusbad på Arcus camping.

Friluftsliv och motion i Luleå

Badhus

Gammelstads badhus är närmast oss och har en bassäng för dig som gillar att simma längder samt en barnbassäng, Här finns även en vattenruschkana. Utöver Gammelstads badhus finns det flera badhus i Luleå, se visitluea.se för mer information.

Luleå skärgård

Luleå har en fantastisk skärgård och vi kan bland annat tipsa om Klubbviken där det finns fina badstränder, restaurang och möjlighet att hyra kajak.

Cykeltrail

Tycker du om att cykla i skog och natur? Kolla in cykellederna du kan besöka i Luleå. Det finns även möjlighet att hyra cyklar via Cykelstället.

Isbanan i Luleå

I Luleå har vi en isbana/isväg där du kan åka skridskor, spark och promenera. Se Luleå kommuns sida för mer information om när den är öppen och säker att besöka.

Slalom, längdskidor och pulka

I Luleå finns det många backar för utförsåkning, längdskidåkning och pulkaåkning. Se sidan visitlulea.se för mer information.

Kontakta oss

Kontakta oss om du har frågor eller har en aktivitet/ett erbjudande till våra gäster!

Kontakta oss

Besöker du oss dagtid har vi två entréer.
Kommer du kvällstid hänvisar vi till vår hotellentré.

boka@sunderbyfolkhogskola.se
0920-26 66 00

Kontakt / hitta hit
Bild på karta