Sunderby folkhögskola logotyp
Öppna meny

Ikon för utbildning

SeniorAkademin: Praktisk konsthistoria

Det är aldrig för sent att börja studera! SeniorAkademin är till för dig som fyllt 55 och vill förkovra dig i det du är intresserad av!

Den här kursen ger dig möjlighet att både teoretisk och praktiskt utveckla ditt skapande med fokus på vår konsthistoria.

Kursen följer konstens historia i stora drag. Under kursens gång kommer du att få förutsättningar att tillgodogöra sig ett flertal konstnärskap och epoker. Ambition och syfte är att få en inblick i konsthistorien från tidernas begynnelse till idag, att få inspiration och möjlighet att forska i hens konstnärskap för att sedan gestalta detta på ett praktiskt sätt med hjälp av olika konstnärliga material och tekniker.

Innehåll

  • Konsthistoriska föreläsningar
  • Kännedom i olika material och konstnärliga tekniker
  • Utforskande, diskussion och analys kring konstnärens verk samt deltagarnas egna arbeten
  • Studiebesök
  • Reflektioner

Monica Öhman har under många år arbetat med textil konst för att sedan gå över till måleri. Naturen och möten med människor är hennes stora inspirationskälla. I sitt skapande skildrar hon känslotillstånd och stämningar som grundar sig på minnen och intryck. ”Minnenas utmarker” är ett tema som hon ständigt återkommer till. ”Jag vandrar i minnenas utmarker i ett ingenmansland, där uttrycket rör sig mellan välbehag och melankoli. Intuitivt fångar jag färger och former som talar till mig och väcker en känsla. Det blir ett ömt möte, ett ögonblick fångat ur ett minne, en frusen scen.” (Källa Resurscentrum för konst – Norrbotten)

 

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt eller har andra frågor – hör av dig till mig!